Sirpa Paatero

Sirpa Paatero

Sirpa Paatero toimii Sanna Marinin hallituksen kuntaministerinä. 

Kuntaministeri Sirpa Paatero asetti yhteistyössä Kuntaliiton kanssa viime syksynä Hankinta-Suomi ohjelman, jonka yhtenä tavoitteena on laatia kansallinen hankintastrategia.

”Julkiset hankinnat ovat tärkeä väline hallituksen päätavoitteiden toteuttamisessa. Tämä kattava tilannekuva luo hyvän pohjan vastuullisempiin hankintoihin. Se osoittaa myös, että meidän ei tarvitse aloittaa tyhjästä. Ympäri Suomea on jo käytössä toimintamalleja, joita pitää saada laajemmin käyttöön”, Paatero sanoo.

Yleisen arvion mukaan julkisiin hankintoihin käytetään Suomessa noin 35 miljardia euroa vuosittain. Hankintoihin käytettävillä verovaroilla tulee saada kansalaisille laadukkaita palveluita, vaikuttaa ekologiseen ja sosiaaliseen kestävyyteen sekä edistää elinvoimaisia markkinoita ja julkisen talouden kestävyyttä. Hankinta-Suomi –toimenpideohjelma tähtää siihen, että julkiset hankinnat kehittyvät Suomessa entistä vaikuttavammiksi.
 

Kaisa Hietala

Kaisa Hietala

Kaisa Hietala on kokenut liiketoimintajohtaja, joka on erikoistunut ympäristö- ja ilmastohaasteiden sekä liiketoiminnan yhdistämiseen. Hän auttaa yrityksiä kääntämään haasteet osaksi strategiaa ja kannattavaa kasvua. 

Hietalalla on kahdenkymmenen vuoden kokemus öljyteollisuudesta. Viimeiset kymmenen vuotta hän rakensi ja johti yhtä suomen parhaiten menestynyttä teollista innovaatiota: Nesteen Uusiutuvia tuotteita. Uusiutuvat tuotteet saavutti kolmen miljardin euron liikevaihdon ja lähes miljardin euron tuloksen sekä reilun 8 miljoonan tonnin vuotuisen hiilidioksidisäästön vuonna 2018. Hietala jätti tehtävänsä Nesteellä alkuvuodesta 2019.

Partnerina kestävän liiketoiminnan konsulttiyhtiössä Gaia:ssa Hietala tuo osaamisensa niin ympäristöasioista, liike-elämästä kuin muutosjohtamisestakin yritysten käyttöön. Hän uskoo, että tulevaisuudessa yritykset rakentavat menestyksensä kestävän kehityksen periaatteisiin nojaten. 

Kaisa Hieatala on Kemira Oyj:n hallituksen jäsen,  Tracegrow Oy:n hallituksen puheenjohtaja, Aalto yliopiston Kestävän kehityksen neuvottelukunnan jäsen sekä Oulun yliopiston neuvottelukunnan jäsen.

Hietalalla on filosofian maisterin tutkinto geofysiikasta Oulun yliopistosta sekä filosofian maisterin tutkinto ympäristötieteistä Cambridgen yliopistosta Englannista.
 

Pauli Aalto-Setälä

Pauli Aalto-Setälä

Pauli Aalto-Setälä on Dentsun Suomen konsernin toimitusjohtaja, kokenut viestinnän ammattilainen, journalisti  ja inspiroiva puhuja.

Hän toimi kymmen vuotta Aller Median toimitusjohtajana, tätä ennen hän työskenteli Iltalehden ja Nelosen päätoimittajana sekä oli perustamassa kahta kaupallista tv-kanavaa. Lisäksi Pauli toimi kaksi vuotta työelämäprofessorina Turun yliopistossa. Pauli Aalto-Setälä on suorittanut Executive MBA tutkinnon Aalto-yliopistossa, erikoistuen kansainväliseen liiketalouteen. Hänet on valittu myös vuoden puhujaksi.

  

puhujia