juha

Juha Nurmi, erityisasiantuntija, ympäristöministeriö

Juha Nurmi toimii erityisasiantuntijana ympäristöministeriössä. Hänellä on 25 vuoden kokemus kaupunkiseutujen suunnittelusta konsulttina sekä kunta- ja maakuntakaavoittajana. Ympäristöministeriössä hänen tehtäviinsä kuuluvat yhdyskuntarakenteen, yleispiirteisen kaavoituksen ja kaupunkiseutujen suunnittelun kehittäminen sekä digitalisaation edistäminen alueidenkäytön suunnittelussa. Hän on osallistunut viime aikoina muun muassa maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistuksen ja alueidenkäytön kehityskuvan valmisteluun sekä Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) sopimuksen seurantaan. 

anne

Anne Jarva, kehittämispäällikkö, Suomen Kuntaliitto

Anne Jarva on arkkitehti ja kaavoituksen asiantuntija, tällä hetkellä vuorotteluvapaalla Kuntaliiton kehittämispäällikön tehtävästä. Anne on ollut aktiivisesti mukana maankäyttö- ja rakennuslain uudistuksessa ja kaupunkiseutusuunnittelua koskevassa keskustelussa. Aiemman kuntakaavoittajatehtävänsä kautta hänellä on myös käytännön kokemusta kaupunkiseutujen suunnitteluyhteistyöstä.” 

mervi

Mervi Hemminki, suunnittelija, Suomen Kuntaliitto

Mervi Hemminki on FM (maantiede) ja alue- ja kaupunkipolitiikan, -suunnittelun ja -kehittämisen asiantuntija. Mervi työskentelee MAL-kaupunkiseutusuunnittelun, MRL-uudistuksen sekä kaupunkikehityksen parissa Kuntaliitossa.

minna

Minna Mättö, lakimies, Suomen Kuntaliitto

Minna Mättö on koulutukseltaan juristi (OTM, VT) ja hän toimii Kuntaliitossa maankäytön ja rakentamisen juridiikan asiantuntijana. Minnalla on MRL-juristin työstä noin kymmenen vuoden kokemus ja hän on ollut mukana maankäyttö- ja rakennuslain uudistuksessa Kuntaliiton edustajana.