Tapahtuman ohjelma tarkentuu ja muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia

 
8.55 Yhteys avautuu. Tervetuloa testaamaan yhteyttä milloin tahansa.
   
9.15 Tervetuloa! Päivän avaussanat.
koulutuspäällikkö Tarja Isola, FCG
 
9.20

Miltä näyttää ruoka Suomessa juuri nyt? Katsaus ruokapalveluihin ja ajankohtaisiin alan keskeisiin teemoihin.
kehitysjohtaja Jaana Levo, Pyltico Oy
 

9.35 Vastuullinen, kotimainen ruokaketju
• Miltä vastuullinen ruokaketju Suomessa näyttää?
• Onko alkutuotannolla haasteita ja ovatko ne vaikuttaneet ruoan tuotantoon?
ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK
 
10.05 Tauko
 
 

TEEMA: Pandemia vauhditti arkea ja innovaatiokehitystä
 

10.10 PANEELI: Miten pandemia vaikuttaa eri toimijoiden toimintaan Suomessa?
Paneelin alustaa Merja Ahola, ruokapalvelupäällikkö, Sodankylä
Keskustelijat:
Minna L. Ahola, ruokapalvelujohtaja, Espoon kaupunki
Airi Hyvönen, ateria- ja siivouspalvelujohtaja, Sotkamon kunta
Minttu Antola, suunnittelija, Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut Oy Servi
 
10.55 Tauko
 
11.00 Innovaatiot ja nopeat käänteet äkillisessä poikkeustilanteessa
• Kevään 2020 aikana yhteiskunnallisen tilanteen muututtua nopeasti innovoitiin ja synnytettiin ripeästi uusia toimintamalleja. Mitä tehtiin? Miten innovaatiot toteutettiin? Innovaatioesimerkkejä meille kertovat:
VirtuaalikokkikurssitHeini Niklas-Salminen, Tilaisuus Villa Sofia
Skaalautuva elektrolyysitekniikka: Uusi suomalainen otsonivesiteknologia-innovaatio mahdollistaa turvallisen ja kemikaalittoman puhdistuksen elintarviketeollisuudessa ja suurkeittiöissä. Chief Scientific Specialist Henna Niskakoski, EOD Europe ja aktiiviveden asiantuntija Pia Kantola, Aktiivivesi Suomi
 
11.40  Tauko 50 min
 
  TEEMA: Hiilineutraali ruokatuotanto on organisaatioiden pitkäjänteistä työtä ja yhteistä toimintaa
 
12.30 Mitä julkiset ruokapalvelut oikeasti tekevät kestävän kehityksen hyväksi Euroopassa
Minna Mikkola, vieraileva tutkija (MMT), Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti
 
13.00 Ekotehokas keittiö – Voiko keittiö olla täysin omavarainen energian suhteen?
energiajärjestelmien johtava asiantuntija Mika Autiopelto, FCG
kehitysjohtaja Jaana Levo, Pyltico Oy
 
13.30 Ruoan hiilijalanjälki
ravitsemusasiantuntija Leila Fogelholm, Compass Group
 
13.55 Better Tomorrow 2025
QHSE Manager Marja-Leena Holopainen, Sodexo
 
14.15 Tauko
 
  TEEMA: Ravitsemus - Yhteys itseen ja ympäristöön
 
14.30 Vireyttä seniorivuosiin - Ikääntyneiden uudet ruokasuositukset
• Miten ruokasuosituksessa huomioidaan ikääntyneiden terveyden, toimintakyvyn ja elämänlaadun edistäminen?
• Onko kestävä kehitys sisällytetty ruokasuositukseen?
dosentti, FT Irma Nykänen, Itä-Suomen yliopisto
 
15.00 Vastuullisuus ruokalistasuunnittelussa
• Kuinka otamme vastuullisuuden ja kotimaisen ruokaketjun huomioon ruokalistasuunnittelussa? Kuinka voimme tarjota asiakkaille vastuullisesti tuotettua ravintoa?
kehityspäällikkö Maarit Lunkka, Palmia
 
15.30 KEYNOTE: Yhteys ruokaan – yhteys itseen. Ruoka ja ravinto teknologiana.
• Jaakko Halmetoja johdattaa meidät poikkeuksellisen kirkasta terveyttä ylläpitävän ravitsemuksen ja elämäntavan sopeuttamisen teemoihin ympäristömme muuttuvissa olosuhteissa. Jaakon intohimona on terveyden ja hyvinvoinnin optimointi, biohakkerointi. Tässä puheenvuorossa Jaakko jakaa meille tietouttaan meta-ajattelusta ja siitä, miksi hän näkee ravinnon teknologiana.
tietokirjailija, biohakkeri Jaakko Halmetoja
 
16.10  Päivän päätössanat
 
16.15 Tilaisuus päättyy
 
 

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.