Puhujina mm.

Minna Ahola

Minna Ahola

Minna Ahola työskentelee Espoon kaupungin ruokapalvelujohtajana, ja hänen tehtävänään on järjestää Espoon kaupungin tarvitsemat ateriapalvelut ja valvoa niiden sopimuksen mukaista laatua. Hän on toiminut Espoossa yli 15 vuotta ateriapalvelujen tuottajana ja viimeiset viisi vuotta tilaajana, joten kunnallisten ateriapalvelujen toiminta on hänelle tuttua sen kaikissa vaiheissa. Minnan mielestä hyvän ravitsemuksen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäksi on tärkeää, että ruokailijoille jää ateriapalvelutilanteessa hyvä kokemus niin tarjottavasta ruoasta kuin siihen liittyvästä palvelusta, koska hyvillä kokemuksilla on suuri merkitys siihen, miten asennoidumme palveluihin jatkossa. Lisäksi ateriapalveluissa kokonaisvastuullisuuden huomioiminen on entistä tärkeämpää kaikilla vastuullisuuden osa-alueilla (taloudellinen, ekologinen, sosiaalinen ja kulttuurillinen vastuu) nyt ja tulevaisuudessa.

Jaakko Halmetoja

Jaakko Halmetoja

Jaakko Halmetoja on hyvinvointi- ja ravintoasiantuntija sekä tietokirjailija, joka tunnetaan superruoka- ja biohakkerointi-ilmiöiden pioneerina sekä kotimaisten villiruokien popularisoijana. Viimeisen vuosikymmenen aikana Halmetoja on kansantajuistanut säännöllisten mediaesiintymisten sekä noin 100:n vuosittaisen yleisöluennon kautta lukuisten eri raaka-aineiden sekä terveysteknologioiden hyötyjä ja uniikkeja käyttötapoja. Halmetoja on toiminut neuvonantajana useille sekä suomalaisille että kansainvälisille terveysalan kasvuyrityksille ja työskentelee tällä hetkellä kehitysjohtajana Foodin-brändin taustalla.

Heini Niklas-Salminen

Heini Niklas-Salminen

Kasvatustieteiden maisteri ja kotitalousopettaja Heini Niklas-Salminen on Tilaisuus Villa Sofia Oy:n toimitusjohtaja ja omistajayrittäjä. Hänellä on 15 vuoden kokemus yrityksille ja ruoka-alan ammattilaisille järjestettävistä kokkauskursseista - kurssilaisia vuosien varrella on ollut reilut 20 000. Korona on tyypillinen kriisi: vaara ja mahdollisuus samassa paketissa. Jos asioita ei voi tehdä enää tutun turvallisesti, miten muutin toimintaani? Paineessahan timantitkin syntyvät – ovatko virtuualikurssit siis alan uusi normi?

Irma Nykänen

Irma Nykänen

FT Irma Nykänen työskentelee tutkijana monitieteisessä tutkijayhteisössä Itä-Suomen yliopistossa geriatrisen ravitsemustieteen dosenttina. Hänen tutkimuksensa keskiössä on ollut ikääntyneiden hoidon optimointi ja aihealueina mm. ravitsemushoito, suun terveydenhoito, lääkehoito, toimintakyvyn arviointi ja kuntoutus. Irma on toiminut opettajana niin yliopistossa, ammattikorkeakoulussa kuin toisella asteellakin. Puheenvuorossaan Irma keskittyy siihen, miten ruokasuosituksessa huomioidaan ikääntyneiden terveyden, toimintakyvyn ja elämänlaadun edistäminen.

 

Ruokapalvelupäällikkö Merja Ahola, Sodankylä

Suunnittelija Minttu Antola, Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut Oy Servi

Energiajärjestelmien johtava asiantuntija Mika Autiopelto, FCG

Ravitsemusasiantuntija Leila Fogelholm, Compass Group

QHSE Manager Marja-Leena Holopainen, Sodexo

Ateria- ja siivouspalvelujohtaja Airi Hyvönen, Sotkamon kunta

Aktiiviveden asiantuntija Pia Kantola, Aktiivivesi Suomi

Kehitysjohtaja Jaana Levo, Pyltico Oy

Kehityspäällikkö Maarit Lunkka, Palmia

Vieraileva tutkija (MMT) Minna Mikkola, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti

Chief Scientific Specialist Henna Niskakoski, EOD Europe

Ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK