Talouden aamukahvit -webinaarisarja

Tule mukaan FCG Koulutuksen talouden webinaarisarjaan joka starttaa alkuvuodesta 2020!

Webinaarit ovat tehokkaita ja tiiviitä etäkoulutuksia, jotka täydentävät koulutustarjonnassamme olevia ajankohtaispäiviä ja koulutusohjelmia. Voit osalllistua webinaariin sijainnistasi riippumatta oman koneen kautta. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen (viikko ennen webinaaria) lähetämme sähköpostiisi linkin, jonka kautta pääset osallistumaan webinaariin: et siis tarvitse erillistä ohjelmaa osallistumiseen.

Valitse juuri sinulle sopiva ja ilmoittaudu mukaan!

Webinaarit koostuvat kahdesta 45min osiosta ja välissä on 15min tauko. Voit ilmoittautua yhteen tai useampaan webinaariin kerralla. Osallistumalla useampaan kuin kahteen webinaariin, saat -20% alennusta / webinaari seuraavista osallistumismaksuista.

Sujuva toteutus, huippu asiantuntijat ja chat-mahdollisuus!

Lisätiedot webinaarisarjan aiheista ja ajankohdista löydät alta. Asiantuntijoina aamukahveilla mukana Jaakko Rönkkö ja Mikko Lilja.


30.1.2020 klo 9.15 - 11.45
Kimurantit konserniviennit – kunnan konsernitilinpäätös käytännönläheisesti 

Tule kuulemaan konsernitilinpäätöksen laadinnan ammattilaisten vinkit kunnan ja kuntayhtymän konsernitilinpäätöksestä innostavassa ja käytännönläheisessä ilmapiirissä. Pureudumme keskeisiin ongelmakohtiin tiliristikoiden kautta ja käymme käytännönläheisten esimerkkien avulla konsernitilinpäätöksen keskeisen sisällön.

Webinaarin teemat:

 • kunnan/kuntayhtymän konsernitilinpäätöksen laadinnan keskeiset periaatteet
 • tärkeimmät konserniviennit käytännön esimerkein
 • konsernitilinpäätöksen sisältö ja tulkinta

7.2.2020 klo 9.15 - 11.45
Kunnan konsernijohtaminen ja sopimusohjaus käytännössä 

Nykyaikainen kunta on konserni, jonka toimintaa harjoitetaan emokunnan ohella lukuisissa osakeyhtiöissä, säätiöissä ja kolmannen sektorin organisaatioissa. Toiminnan hallinta edellyttää uudenlaista osaamista konsernijohtamisesta ja sopimusohjauksesta. Mm. erilaiset ongelmat sote-palveluiden tuottajien kanssa korostavat kunnan roolia palveluiden hankkijana ja erilaisten toimijoiden valvojana. Tule kuulemaan johtamisen ja valvonnan ammattilaisten vinkkejä nykyaikaisen kuntakonsernin johtamiseen ja eri tavoin organisoitujen toimintojen ohjaamiseen ja johtamiseen. Webinaari soveltuu kuntien konsernijohdolle, toimialojen esimiehille luottamushenkilöille sekä kuntien tytäryhtiöiden johdolle ja hallituksen jäsenille.

Webinaarin teemat:

 • Mitä on kunnan toiminta 2020-luvulla?
 • Miten valvoa ja hallita nykyaikaista kuntakonsernia?
 • Mitä on laadukas konsernijohtaminen?
 • Sopimusohjaus osana laadukasta kuntajohtamista

17.3.2020 klo 9.15 - 11.45
Kunnan ja kuntayhtymän tilinpäätöksen tulkinta – johdolle 

Webinaari on tarkoitettu erityisesti kuntien ja kuntayhtymien luottamushenkilöjohdolle ja viranhaltijajohdolle. Tietoiskun aikana opimme analysoimaan kunnan/kuntayhtymän tasetta ja tuloslaskelmaa sekä pureudumme keskeisimpiin tilinpäätöksen tunnuslukuihin. Webinaarin kuultuasi saat varmuutta tilinpäätöksen lukemiseen ja ymmärrät yleisimpien tunnuslukujen taustan.

Webinaarin teemat:

 • Mihin kiinnitän huomioni kunnan/kuntayhtymän tilinpäätöksessä?
 • Mitä tunnusluvut minulle kertovat?
 • Talouden riskit ja niiden hallinta tilinpäätöksen pohjalta

19.3.2020 klo 9.15 - 11.45
Kunnan ja kuntayhtymän tilinpäätöksen tulkinta – taloushallinnon ammattilaisille 

Webinaari on tarkoitettu erityisesti kuntien ja kuntayhtymien taloushallinnon ammattilaisille. Tietoiskun aikana opimme uusia tapoja analysoida kunnan/kuntayhtymän tasetta ja tuloslaskelmaa sekä pureudumme keskeisimpien tilinpäätöksen tunnuslukujen taustoihin ja joustokohtiin. Webinaarin kuultuasi saat varmuutta tilinpäätöksen laatimiseen ja ymmärrät yleisimpien tunnuslukujen taustan ja joustokohdat.

Webinaarin teemat:

 • Keskeisimpien tunnuslukujen laskenta tilinpäätöksen pohjalta
 • Mitä tilinpäätöksen tunnusluvut minulle kertovat?
 • Talouden riskit ja niiden hallinta tilinpäätöksen pohjalta


Hinnoittelu 

Yhden webinaarin hinta on 160€ /hlö + alv.
3 tai useampi webinaari saman vuoden aikana -20% / webinaari

Alennus huomioidaan laskutuksen yhteydessä.

Webinaari toteutetaan kun osallistujia on yli 10 henkeä. Lähetämme vahvistusviestin ja linkin webinaariin viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Noudatamme FCG:n yleisiä peruutusehtoja.


Tervetuloa mukaan!

Jaana Tawast
koulutussuunnittelija, FCG Koulutus
etunumi.sukunimi@fcg.fi
+358 50 561 2397