Jukka Ala-Mutka

KEYNOTE: Jukka Ala-Mutka,  TkT, innovaattori, luennoitsija, tutkija, tietokirjailija

Jukka Ala-Mutka puhuu johtamisen, muutosjohtamisen ja organisaatioiden murroksesta sekä teknologian että ihmisen psykologian näkökulmasta. Puheet ravistelevat faktoilla ja tarinoilla, jotka haastavat kuulijan näkemään tulevaisuuden mahdollisuudet ja uhat sekä rakentamaan konkreettisen kehityspolun eteenpäin. 
 
Jukka Ala-Mutka on tutkinut strategista ketteryyttä 20 vuotta, väitellyt strategisesta kasvuhakkeroinnista vuonna 2005, perustanut kuusi yritystä, toiminut strategiakonsulttina isoille Suomen TOP 100 yrityksille, ohjannut 2-3 vuoden muutoshankkeita ja sparrannut yli 200 liikeideaa ja uutta palvelua isoille yrityksille sekä pk-yrityksille että aloittaville teknologiayrityksille. Aikaisemmin hän on toiminut liiketoiminnan kehityspäällikkönä Siemensillä ja tehnyt tutkimusta ja luennoinut johtamisesta ja innovaatioista Aalto-yliopistossa, Helsingin kauppakorkeakoulussa, McGill Universityssä ja Tampereen teknillisessä yliopistossa.
 

Tarja Myllärinen

Tarja Myllärinen, Sosiaali- ja terveysyksikön johtaja, Suomen Kuntaliitto

Tarja Myllärinen työskentelee Sosiaali- ja terveysyksikön johtajana Suomen Kuntaliitossa, jossa hän vastaa sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta ja hallinnosta. 

Eero Laesterä

Eero Laesterä, Johdon ja palvelujen konsultointi, FCG Finnish Consulting Group

Eero Laesterä on maan nimekkäin kuntataloustieteilijä, joka tuntee parhaiten myös käytännössä Suomen kuntatalouden tilan ja tulevaisuuden näkymät. Laesterä on toiminut alalla vuodesta 1994, ja on pitkäjänteisesti kehittänyt kuntatalouden laskentametodeja ja arviointia pioneerityönsä tueksi.

Virpi Pitkänen

Virpi Pitkänen, erityisasiantuntija, FCG Finnish Consulting Group Oy

Virpillä on pitkä kokemus sosiaali- ja terveydenhuollon tuotteistuksesta. Taustalla on monipuolinen substanssin tuntemus sekä toisaalta asiakas- ja potilasdatan kautta sote-tiedon hyödyntämisen kokemus liitettynä mm. toiminnan prosessien kehittämiseen mutta myös tuottavuuden sekä palvelu- ja hoitoketjujen tarkasteluun. Virpi toimii FCG:ssä sote- ja hyvinvointipalveluiden erityisasiantuntijana.

 


 

Anu Hankio

Anu Hankio Projektipäällikkö, YTM, FM, Kainuun sote

Anu Hankio toimii Kainuun soten Tiedosta työhyvinvointia ja tuottavuutta -hankkeen (ESR) projektipäällikkönä. Kainuun soten lisäksi hankkeessa ovat mukana osatoteuttajina Työterveyslaitos, Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Lapin yliopisto. Hankiolla on useiden vuosien kokemus osallistavasta kehittämistyöstä johtamisen, työhyvinvoinnin ja osaamisen kehittämisen parissa.  
 

Marko Kesti

Marko Kesti, tutkimusjohtaja, Lapin yliopisto 

Marko Kesti Dosentti, HTT, DI on Lapin yliopiston tutkimusjohtaja ja tietokirjailija. Kesti on erikoistunut työelämän laadun mittaamiseen sekä liiketoiminta-analytiikkaan, jossa huomioidaan työhyvinvointi tuotantotekijänä. Kestin luoma henkilöstötuottavuuden teoria ja analytiikka on hyväksytty kansainvälisessä tiedeyhteisössä. Uusin tutkimusalue on tekoälyavusteinen organisaation kehittäminen, jossa Kesti on saanut myös kansainvälistä huomiota.

Kirsi Leivonen

Kirsi Leivonen, TtT, eMBA, hankejohtaja, KYS uudistuu -hanke, Kuopion yliopistollinen sairaala

Kirsi Leivosella on 25 vuoden kokemus hoitotyön johtamisesta (lähiesimiestyö, keskijohto, ylin johto). Hän on työskennellyt KYSin hoitotyön johtajana ja viimeisen vuoden KYS Uudistuu-hankkeen johtajana. Tällä hetkellä Kirsi vastaa KYSin rakennushankkeisiin (KYS Uusi Sydän 2025- ja Psykiatriatalo-projekti) liittyvästä toiminnallisesta uudistamisesta. Hankejohtajan työssä Kirsi pystyy hyödyntämään aiempaa johtamiskokemustaan ja lean-johtamisen tuntemusta.

Monica Hostio

Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, Keski-Uudenmaan Sote-kuntayhtymä

Monica Hostio on koulutukseltaan terveydenhuollon hallinnon maisteri (THM) ja eMBA. Hän on työskennellyt erilaissa vaativissa HR johdon tehtävissä julkisen sektorin organisaatioissa. Monica on toiminut myös tutkijana ja konsulttina. Monican intohimo on vaikuttaa positiivisesti muutosmatkalla olijoiden elämään!