Ohjelma


09.00 Tilaisuus alkaa: ohjeita osallistumiseen ja vuorovaikutukseen

Roolisi muutoksessa ja miten tulet sinuksi sen kanssa
Valmentajat Virpi Haverinen ja Sari Laitinen, ToimintaKonsepti

10.20 Tauko

10.30 Itseohjautuvuus – mitä se oikein on? 

  • Mitä itseohjautuvuudella tarkoitetaan ja mitä ei?
  • Millaisia taitoja itseohjautuvuus edellyttää johtajalta ja työntekijältä?
  • Miten esihenkilö voi tukea itseohjautuvuutta työyhteisössä?
  • Voiko itseohjautuvuuden periaatteita ja taitoja tuoda perinteiseen linjaorganisaatioon?
  • Millaisista asioista on hyvä lähteä liikkeelle?

Johtava neuvonantaja, valmentaja ja tietokirjailija Miia Savaspuro

Miia Savaspuro on johtava neuvonantaja, valmentaja ja tietokirjailija, joka on erikoistunut organisaatiokulttuurien kehittämiseen ja itseohjautuvuuteen. Miia on auttanut kymmeniä organisaatioita rakentamaan joustavampaa, tuottavampaa ja ketterämpää toimintatapaa sekä synnyttämään parempaa johtamista ja vuorovaikutusta. Miia on kokenut keynote-puhuja, ja hänellä on lähes 15 vuoden tausta mediasta. Miia Savaspuron kirja ”Itseohjautuvuus tuli työpaikoille – mutta kukaan ei kertonut, miten sellainen ollaan” (Alma Talent) on julkaistu vuonna 2019.

11.30 Lounastauko

12.30 Kun henkilöstöjohtaja paloi loppuun: Mitä oma uupumiseni opetti minulle johtamisesta?
Yrittäjä ja keynote-puhuja Aki Ahlroth

Kuulemme rohkean, omakohtaisen tarinan johtajan uupumisesta sekä kantapään kautta opittuja neuvoja omasta jaksamisesta huolehtimiseen. Millaisia mielikuvia uupumiseen edelleen liitetään organisaatioiden sekä yhteiskunnan tasolla? Pohdimme puheenvuoron aikana johtamisen ja vallitsevan työkulttuurin vaikutuksia yleistyvään ilmiöön, josta ei kuitenkaan puhuta tarpeeksi. 

Aki Ahlroth on yrittäjä, keynote-puhuja, valmentaja ja tarinankertoja, jonka työelämän ilmiöitä käsittelevissä puheenvuoroissa yhdistyvät mukaansatempaavat tarinat, ajankohtainen tutkimustieto ja itseironiasta kumpuava huumori. Hänen ammattitaitonsa kumpuaa vuosien kokemuksesta esihenkilönä, yrittäjänä sekä eri yhtiöiden henkilöstö- ja liiketoimintajohtajana. Akin esikoiskirja “Järkytä avoimuudella” (Alma Talent) julkaistiin vuonna 2017.


13.30 Iltapäivätauko

14.00 Työhyvinvoinnin tulevaisuus ja korona-ajan vaikutukset
Tutkimuspäällikkö Laura Pekkarinen, Keva

14.50 Tauko

15.00 Kuinka selviytyä työpaikan hankalien tyyppien kanssa?
Psykologi Vesa Nevalainen

Kukapa ei olisi joskus tavannut työyhteisössä hankalaa, vaikeaa tai ikävää ihmistä? Millaisia ovat työpaikan hankalat tyypit ja miksi ihmisistä tulee hankalia? Keskustelemme Vesa Nevalaisen johdolla, kuinka kohdella työpaikan haastavaa tyyppiä ja miten selviytyä sellaisten kanssa. Vesa Nevalaisen ja Satu Kasken kirja ”Ikävät ihmiset: Kuinka selviytyä hankalien tyyppien kanssa” (Kirjapaja) on julkaistu vuonna 2015.

16.00 Tilaisuus päättyy